Header Reklam
Header Reklam

Teknik Lise Öğrencileri Baymak Akademi’de Uygulamalı Eğitimini Tamamladı

21 Kasım 2018 Dergi: Kasım-Aralık 2018
Teknik Lise Öğrencileri Baymak Akademi’de Uygulamalı Eğitimini Tamamladı

İklimlendirme sektöründe sahada ihtiyaç duyulan eksikliklerin giderilmesi amacıyla kurulan Baymak Akademi; Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırladı. Eğitim kapsamında 120 öğrenci, ilk olarak Tepeören’de bulunan tesislerinde tüm üretim aşamasını inceledi. Teoride öğrendikleri bilgileri Akademi’de uygulamalı olarak hayata geçirme fırsatı yakalayan öğrencilere, Baymak Satış Sonrası Hizmetler Müdür Yardımcısı Mustafa Bozkurt ve Baymak Ürün Grup Müdürü Rıdvan Öksüz üretim bandı ve ürünler hakkında detaylı bilgi verdi.

Baymak Akademi’de gerçekleşen eğitimin ikinci aşamasında teknik liselerin tesisat bölümü öğrencilerine Premix yanma teknolojisi, kombi bakımı, güneş kolektörü, ısı pompası ve tesisat sistemleri hakkında uygulamalı eğitim verildi. Diğer yandan elektrik bölümü öğrencileri ise kendi alanlarına uygun şekilde bu sistemlerin elektrik tesisatı ve kullanımı konusundaki eğitimleri uygulamalı şekilde tamamladı. Öğrencilerin eğitimiyle yakından ilgilenen Baymak Satış Sonrası Hizmetler Müdür Yardımcısı Mustafa Bozkurt, sahada ihtiyaç duyulan kaliteli hizmet anlayışı için okullarda verilen eğitimin önemi ve gerekliliği kapsamında öğrencileri bilgilendirdi.

İçerisinde ısıtma grubundan su grubuna kadar 54 adet ürün, 9 adet otomasyon ve 5 tesisat bağlantı ünitesiyle birlikte 68 parçalık bir otomasyon sistemi ile sahaya en yakın uygulama alanına sahip olan Baymak Akademi, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Okulda aldıkları eğitimi Baymak’ın uzman ekibi ile uygulamalı bir şekilde test eden öğrenciler, sertifikalarını alarak eğitimlerini tamamladı.



Slider Altına