Header Reklam
Header Reklam

GEA, Sürdürülebilir Isıtma ve Soğutma Çözümlerinde Çıtayı Yükseltiyor

18 Ekim 2021
GEA, Sürdürülebilir Isıtma ve Soğutma Çözümlerinde Çıtayı Yükseltiyor

Gezegenimiz ısındıkça, dünyanın her yerinde şirketler, karbon ayak izlerini azaltmak ve enerji verimliliklerini optimize etmek için daha iyi yollar arıyor. GEA'da, Soğutma Teknolojileri bölümü, GEA Isıtma ve Soğutma Teknolojileri olarak yeniden şekillendirildi ve güçlendirildi. 
“Daha iyi bir dünya için mühendislik”
Çıtayı yükseltmek #1: Daha iyi ısı pompaları
GEA RED Isı Pompaları
Isı, küresel toplam nihai enerji tüketiminin yarısından fazlasını oluşturur. Yenilenebilir enerjiler alanındaki tüm çabalara rağmen, bugün hala ısı enerjisi çoğunlukla fosil yakıtlar kullanılarak üretiliyor. Küresel ısınmayı sanayi öncesi seviyelere kıyasla 1,5 santigrat derece ile sınırlamak istiyorsak, gerçek bir oyun değiştiriciye ihtiyacımız var. Isıyı karbondan arındırma söz konusu olduğunda, kanıtlanmış performansıyla ısı pompası teknolojisi işe yarar bir çözüm olarak öne çıkıyor. 
Bu bağlamda GEA, gıda ve içecek üretimi ve bölgesel ısıtma ağlarında proses ısıtması için daha yüksek sıcaklıklar sağlayan ısı pompası portföyünü genişletmeye çalışıyor. Yakında, yeni bir yüksek basınçlı kompresör serisine dayanan daha yüksek verimlilik ve güvenilirliğe sahip ısı pompaları genişletilmiş bir ürün portföyünü piyasaya sürecek. 
Çıtayı yükseltmek #2: Verilerin daha iyi kullanılması
Otomasyon ve dijitalleşme, GEA iklim stratejisinin temel unsurlarıdır. Piyasaya sürecekleri yeni ürünlerin çoğu, kendi organizasyonu içinde, ekipman ve çözümlerinin tüm yaşam döngüsü boyunca üretilen verilerden faydalanacak. Bu verileri dikkatli bir şekilde analiz ederek, müşterilere üretim tesislerinde enerji tüketimini nasıl daha da azaltacakları ve kullanılabilirliğini nasıl artıracakları konusunda mümkün olan en iyi tavsiyeleri verebilmelerini sağlayan içgörüler elde ediliyor. Verilerin daha iyi kullanılması, müşterilerin karbondan arındırma yolunda daha fazla hız kazanmasını sağlar.
Çıtayı yükseltmek #3: Sürdürülebilir teknolojiye daha iyi erişim
Bir teknoloji lideri olarak GEA, pazarda değişimi yönlendirmeye kararlı. Bu nedenle, test merkezlerinin Avrupa çapında genişletilmesi için kısa bir süre önce milyonlarca Euro hacminde bir yatırım başlattı.
Kompresör Teknolojileri İş Birimi Başkanı Thomas Strotkoetter şunları söylüyor: “Genişletilmiş test tesislerimiz sayesinde, müşterilerimiz en son ısı pompası teknolojisine daha kolay erişebilecek ve uygulamaları için doğru sürdürülebilir çözümü seçme konusunda daha da motive olacaklar.”

Çıtayı yükseltmek #4: Isıtma ve soğutmanın daha iyi entegrasyonu
“Yiyecek, içecek ve süt işleme gibi uygulamalarda ürünler genellikle ısıtılır ve ardından soğutulur. Sürdürülebilir bir yaklaşım ararken, soğutma ve ısıtmayı bir araya getirmenin mantıklı bir şey olduğunu düşündük. Döngüsel bir yaklaşım birçok avantaj sunar: Müşterilerimizin mümkün olduğunca enerjiyi azaltıp yeniden kullanmasını sağlar. Düşük dereceli atık ısı, gerekli tüm süreçler için verimli bir şekilde dönüştürülebilir.”
GEA Isıtma & Soğutma Teknolojileri CEO'su Kai Becker şunları söylüyor: “Entegre soğutma ve ısıtma çözümlerimiz, gıda işleme endüstrisinde ve bölgesel ısıtma ağlarında ısıtma operasyonlarını gelenekselden karbon nötr hale dönüştürmek için gerçek bir planı temsil ediyor, çünkü karbonsuzlaşma hedefi için gereken ısının, atık ısının büyük ölçüde yeniden kullanılmasıyla elde edilmesi önemlidir.
Önümüzdeki iklim zorluklarıyla mücadelede ön safta kalmak için işbirliği ve yeniliğin esas olduğuna kuvvetle inanıyoruz. Bu nedenle soğutma ve ısıtma konusundaki zengin kurum içi uzmanlığımızı bir araya getiriyoruz ve bu nedenle şimdi soğutma teknolojileri bölümümüzü GEA Isıtma ve Soğutma Teknolojileri olarak yeniden adlandırıyoruz."
Çıtayı yükseltmek #5: Hızlandırılmış karbonsuzlaştırma geçişi
Sürdürülebilir Mühendislik
2040 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşmak için dünyanın yollarını değiştirmesi gerekiyor ki bunun için zaman daralıyor. 
Kai Becker şunları ekliyor: “En sürdürülebilir ısıtma ve soğutma çözümlerini sunarak ve müşterilerimizin yanı sıra kendimizin de karbon ayak izini en aza indirerek, GEA, iklim değişikliğinin bir yönü ile doğrudan mücadele etmektedir.
GEA Grubunun bir parçası olmak, daha da ileri gitmemizi sağlıyor. Soğutma ve ısıtmada birinci sınıf ürünlerimizi ve çözümlerimizi GEA proses uzmanları, müşteriler ve harici ortaklarla ortak geliştirmelerde birleştirmek, daha sürdürülebilir ve tam entegre uygulamaları sağlar. GEA, müşterilerin mevcut ve gelecekteki emisyon hedeflerine uygun yeşil fabrikalar kurmasını sağlayan yenilikçi projeleri başarılı bir şekilde uygulama bilgisine, teknolojisine ve becerisine sahiptir.”
SEnS girişimi, dünya çapındaki müşterilerimiz için sürdürülebilir çözümler sağlama çabamızın mükemmel bir örneğidir. GEA'nın Sürdürülebilir Enerji Çözümleri (SEnS), birden fazla gıda endüstrisi sektöründe enerji tüketimini aşağı çekmek, karbon ayak izini azaltmak ve toplam sahip olma maliyetini azaltmak için süreçlerin ve yardımcı programların (soğutma ve ısıtma) entegrasyonunda devrim yaratabilir.
Tamamen karbondan arındırılmış yiyecek, içecek ve süt ürünleri işlemede çıtayı yükseltiyoruz.
Kendimiz, müşterilerimiz ve ortaklarımız için çıtayı yükseltiyoruz.
Gelecek nesiller için gezegenimizi korumak için çıtayı yükseltiyoruz.”



Slider Altına