Header Reklam
Header Reklam

Lincoln Electric Türkiye’den VRTEX® 360 Compact ile İleri Düzey Sanal Kaynak Deneyimi

25 Mayıs 2022 Dergi: Mayıs-Haziran 2022
Lincoln Electric Türkiye’den VRTEX® 360 Compact ile İleri Düzey Sanal Kaynak Deneyimi

Lincoln Electric Türkiye’nin meslek lisesi öğrencileri, kaynak eğitmenleri ve endüstriyel kaynak operatörleri için ideal olarak geliştirdiği kaynak simülatörü VRTEX® 360 sektörün gelişimine katkı sağlıyor.
Kaynak sektörünün lider şirketlerinden Lincoln Electric Türkiye tarafından kaynak eğitimi uygulamaları için tasarlanan kompakt ve mobil kaynak eğitim simülatörü VRTEX® 360 Compact, kaynak havuzunu gerçekçi bir şekilde simüle ediyor.  Operatörün torç hareketlerine yanıt olarak kaynak havuzunun sıçrantı oluşumu dahil son derece gerçekçi bir ark oluşturan ve ark sesini simüle edebilen VRTEX® 360 Compact; geri çekilebilir örtülü elektrot pensesi, gazaltı, özlü tel ve TIG torcu ile kaynak torçlarının görünümünü, hissini ve hareketini de gerçekçi bir şekilde simüle ediyor. Yumuşak çelik, alüminyum ve paslanmaz malzeme kaynak uygulamalarını da simüle edebilmektedir.
Yeni VRTEX® 360 Compact ile sanal kaynak eğitimi öğrencilerin uygulama konusunda yetkinliğini daha da hızlı artmaktadır. Lincoln Electric Türkiye’nin yeni eğitim simülatörü, çok farklı iş parçaları ile uygulama yapma imkanı sunuyor. Düz parça, bindirme, köşe, oluk doldurma, plaka üstü boru ve boru kaynağı dahil özel prosesleri simüle etme imkanı sunuyor. Kaynak işleminin yanı sıra oksi-gaz kesme özelliği de opsiyonel olarak sunmaktadır. Meslek lisesi öğrencileri, kaynak eğitmenleri ve endüstri kaynak operatörleri için ideal olarak geliştirilen simülatör 3 yıllık parça ve işçilik garantisine sahip. 
Yeni Başlayanlar için Kaynak Yapmayı Öğrenmenin Yolu 
VRTEX® 360 Compact, yeni başlayanlar için temel becerilerden gelişmiş becerilere kadar çok farklı müfredat imkanı sunmaktadır. Eğitim ve endüstri arasındaki beceri eksikliğini doldurmaya yardımcı olan simülatör eğitim süresiyle kaynakçının yetişmesini hızlandırmaktadır. Bunun yanı sıra kaynakçının eğitimi sırasında oluşabilecek sarf malzeme giderlerini (tel, elektrot, gaz vb.) ortadan kaldırmaktadır. Uygun maliyetli ve kompakt bir cihaz olan VRTEX® 360 Compact, kaynak eğitiminde gerçek kaynak makinelerinden daha kısa sürede daha verimli sonuçlar alınmasına katkı sunarken gerçek makinelerdeki klasik kaynak eğitimine kıyasla daha fazla kaynakçıya beceri kazandırma ve eğitim verme avantajına sahip. 
Tahribatsız muayene yöntemi olan eğme testini sanal ortamda simüle ederek kaynakçının anlık yapmış olduğu parçada başarılı ya da başarısız olduğunu test edebiliyor. İş güvenliği açısından herhangi bir risk oluşturmamaktadır.  Eğitmenin, sanal kaynak ile yapılan uygulamayı harici bir ekrana yansıtma imkanı sunarak sınıf ortamı oluşturmasına katkı sunmaktadır. Aynı zamanda demo moduyla uygulamanın nasıl yapılacağını ya da yapılan uygulamanın tekrar izlenebilmesi için replay modu mevcuttur. Bütün bir sınıfın öğretim ve eğitim deneyimini optimum hale getirmek amacıyla VRTEX® 360 Compact tasarlanmıştır. VRTEX® 360 Compact ve Lincoln Electric Türkiye’nin yenilikçi ürünleri www.askaynak.com.tr adresinden incelenebiliyor.



Slider Altına