Header Reklam
Header Reklam

Soğutucu Akışkan Hatları için Kaynaksız, “İt ve Tak” Bağlantılar

29 Ağustos 2020
Soğutucu Akışkan Hatları için Kaynaksız, “İt ve Tak” Bağlantılar

Daha eski boru birleştirme yöntemleri lehimleme veya kaynak yapma, alev gerektirse de, geçmeli bağlantıları monte etmek için gereken tek şey parmaklarınızdır.
Push-to-fit (İt ve bağla) bağlantı elemanları daha güvenlidir, bu nedenle ne kadar küçük veya farklı olursa olsun her tür alanda kullanılabilir. Tavan arası gibi dar kapalı alanlarda çalışırken, yasal düzenlemeler nedeniyle alevli aletler kullanılamaz, bu da itmeli sistemleri pratik bir çözüm haline getirir.
Yakıt veya elektrik güç kaynağına ihtiyaç duyulmadığından, uygulamacılar alevli bir cihazı çalıştırabilmek için kaynak bulmak, belli bir sıcaklığa ulaşmasını beklemek zorunda kalmaz. Daha fazla iş, daha kısa sürede tamamlanabilir.
Boruları geleneksel yöntemle birleştirmek, sıkma aletleri gibi pahalı ve ağır ekipman gerektirir.
Diğer yandan, itmeli bağlantı parçaları hızlı ve kolay bağlanır ve alet gerektirmez.
Geçmeli bağlantı parçaları, boruya mükemmel bir bağlantı kurmak için yalnızca parmaklarınızı gerektirdiğinden, bir yüklenicinin pahalı aletlere yatırım yapmasına gerek yoktur. Krimp gerekmediğinden, boruları birleştirmek için kıvırma kullanıldığında rutin meydana gelen ara sıra sızıntı ihtimali yoktur.
Müteahhitler, ekipman satın almak ve bakımını yapmak yerine kazandıklarıyla işlerinin başka yönlerine yatırım yapabilirler.
RectorSeal’in PRO-Fit Hızlı Bağlantısı, soğutucu akışkan hatları için bir “push to connect” sisteminin tüm avantajlarını sağlar.
Piyasada bazı geçmeli bağlantı ayarları varken, RectorSeal PRO-Fit Hızlı Bağlantı, HVAC/R için özel olarak oluşturulmuş tek itme hareketiyle kolayca takılabilir konektördür.
Kanalsız mini split ve kanallı üniter tek aileli konut klima sistemleri için tasarlanan PRO-Fit Quick Connect, yeni nesil soğutma boru tesisatıdır. PRO-Fit Quick Connect, HVAC/R endüstrisinin genişletme, lehimleme veya pahalı sıkma bağlantı araçları gerektirmeyen soğutucu bağlantı sistemidir.
Amerika Birleşik Devletleri'nde R410A ve R22 dahil olmak üzere kullanılan başlıca soğutucu akışkanlarla uyumlu olan PRO-Fit Quick Connect'in Değişken Soğutucu Akışkan Akışı ve Değişken Soğutucu Akışkan Hacmi uygulamalarında etkili bir şekilde çalıştığı kanıtlanmıştır.
PRO-Fit Quick Connect'in gövdesi, HVAC/R uygulamalarında kullanılan geleneksel bağlantı parçalarıyla aynı şekilde pirinçtir. Elastomerler ve gelişmiş malzemelerden üretilen bağlantı parçalarının gövdesi sayesinde yüksek basınçlarda güçlü bir sızdırmazlık sağlar.
PRO-Fit Quick Connect bağlantı parçaları UL sertifikalıdır ve üçüncü taraflarca UL 157, UL 203, UL 250 ve UL 1963 kapsamında test edilmiştir. Testler, 870 psi'ye kadar işlediklerini kanıtlamıştır. Güçlü olmalarının yanı sıra UV ve korozyona dayanıklıdır.
PRO-Fit Quick Connect bağlantı parçaları zaman testini geçebileceklerini göstermiştir. Push-to-fit bağlantı parçaları Amerika Birleşik Devletleri için nispeten yeni olsa da, Avrupa ve Asya'da on yılı aşkın süredir başarıyla kullanılmaktadır.
Başlangıç kitinde satılan basit ve ucuz bir sökme aleti, yüklenicilere bir bağlantı yapıldıktan sonra borudan çıkarılması gereken bağlantı parçalarını çıkarma olanağı sunar. İşlem hızlı ve basittir.
Soğutucunun içinden basınç uygulandıktan sonra bir geçmeli bağlantının yeniden kullanılması tavsiye edilmemesine rağmen, basınç söz konusu değilse, takılı bir bağlantı parçası çıkarılabilir ve aynı (veya farklı) bağlantıda tekrar kullanılabilir.
Yüklenici, uygun derinlik için boruyu kesmeli, çapaklarını almalı ve işaretlemelidir. Ardından, soğutucu akışkan hattını, gözetleme penceresinde derinlik işareti görünene kadar (bağlantıyı doğrulamak için) bağlantıya itmek için sadece birkaç saniye gerekir.
Her PRO-Fit Quick Connect bağlantı noktası, patentli fabrikada monte edilmiş sıkı oturan çift O-ring (sızdırmaz contalı), koruyucu, tutma halkası ve uç kapaktan oluşur.
Kurulumcu için her şey hazırdır, bağlantıları yapmak için özel alet gerekmez.



Slider Altına